Fläskfilégryta med bacon, purjo och champinjon.

4 port.

ca 700 gr fläskfilé (jag tog ett paket som såg bra ut)
1 paket bacon
4 färska champinjoner
15 cm purjolök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
salt, peppar

* Strimla köttet och bacon och bryn dem i en stekpanna.
* Bryn lite lätt purjo och champinjonerna (strimlad).
* Häll över allt till en gryta och häll på vattnet. Lägg i buljongen och låt puttra i 30-40 min.
* Häll i grädden, creme fraichen och smaka av med salt och peppar.

Till detta serverade jag blomkålsris (min favvo) medans resten av familjen fick pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0