Fläskfilégryta med bacon, purjo och champinjon.
4 port.
ca 700 gr fläskfilé (jag tog ett paket som såg bra ut)
1 paket bacon
4 färska champinjoner
15 cm purjolök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
salt, peppar
* Strimla köttet och bacon och bryn dem i en stekpanna.
* Bryn lite lätt purjo och champinjonerna (strimlad).
* Häll över allt till en gryta och häll på vattnet. Lägg i buljongen och låt puttra i 30-40 min.
* Häll i grädden, creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Till detta serverade jag blomkålsris (min favvo) medans resten av familjen fick pasta.
ca 700 gr fläskfilé (jag tog ett paket som såg bra ut)
1 paket bacon
4 färska champinjoner
15 cm purjolök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
salt, peppar
* Strimla köttet och bacon och bryn dem i en stekpanna.
* Bryn lite lätt purjo och champinjonerna (strimlad).
* Häll över allt till en gryta och häll på vattnet. Lägg i buljongen och låt puttra i 30-40 min.
* Häll i grädden, creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Till detta serverade jag blomkålsris (min favvo) medans resten av familjen fick pasta.
Kommentarer
Trackback