Ekorrhjul

Uh vad jag känner att man lever i ett ekorrhjul just nu. Samma grejer görs varje dag... Nu när jag har hemtenta sitter jag hemma och skriver och gör inte så mycket anna t socialt. Igår var jag dock på skolan för den sista redovisningen i kursen vi håller på med nu. Och det gick jättebra! Alla var nog lite små-nervösa inför detta, men det gick galant! Läraren verkade också mycket nöjd!
På kvällen var det dags för min mattekurs. Fick tillbaka provet som jag misslyckades helt i. Men jag var inte ensam. Alla som gjorde provet fick någorlunda samma poängsumma, förutom en som fick nästan alla rätt! Men det att nästan hela klassen fick IG fick verkligen ögonen upp för den stackars lärarinnan vi har! Så nu har hon gjort ett enklare omprov, samt att hon gick igenom lite med oss. Och med lite menar jag lite..Stackars tjej som inte hinner hjälpa alla..Tyckte faktiskt synd om henne tillslut..Men,men. Jag hinner nog ändra mig tills nästa gång jag ska göra provet =)

Annars hände det inte så mycket..Förutom att jag vann biljetter till en konsert med Pernilla Andersson som ska hållas här den 11 april! Inte riktigt min idol, men jag gillar att gå på konserter, och speciellt dem som är gratis! Det är min andra gång nu som jag vinner nåt genom tävlingar i den lokala tidningen. Har flyt där =) Ska allt fortsätta tävla då det känns så lätt!


Ses sen!

Kolhydrattabell

Hittade denna tabell på flowerroad.blogg.se. Har länge letat efter en lättbegriplig tabell för att se hur många kalorier maten innehåller. En sak att tänka på är dock att kolla alltid innehållsförteckningen på produkten. För i tabellen står det tex att falukorv innehåller mindre än 5 g kalorier, men det är väldigt många korvar där ute som innehåller mer. Annars är tabellen mycket bra att ha för att kolla kolhydratsinnehåll på grönsaker och bär.

http://www.bantningstips.com/kolhydrater-tabell.html

Helgen som gick

Helgen gick fort. Som vanligt. På lördagen jobbade jag halva dagen och på kvällen fixade vi inför lillens 2-års kalas som vi skulle ha på söndagen. Gubben var på hockey och jag och barnen fixade så gott vi kunde =)
Fint väder var det också vilket alltid leder till att jag blir så sugen på att festa till det. Men förnuftet tog över så jag skippade det. Tur var väl det för jag blir så himla dålig nu för tiden när jag dricker. Vet att det har med LCHF kosten att göra plus att jag ofta tar ett glas för mycket =)

På söndagen hade vi som sagt kalas. Hela tjocka släkten var där och firade lillen! Han fick så mycket fina leksaker, så till slut visste han inte vad han skulle leka med! Hans favvo är ju Händige Manny och Musse Pigg, så självklart fick han en massa verktyg och Musse grejer från Disney Playhouse. Även en stor bondgård med en massa djur och ljud och en traktor som han kan åka på nu till våren! Plus en hel massa fler grejer. Huset ser mer eller mindre ut som ett bombnedslag nu då alla lillens grejer ligger utspridda!

Så vi hade med andra ord fullt upp hela helgen. Matmässigt skötte jag mig ganska bra förutom på kalset då det slank ner lite jordgubbstårta och någon småkaka. Man måste ju leva också =) Men under veckan ska jag skärpa mig! Fast så säger jag ju varje söndag =)



Tidiga fredag

Imorse vaknade jag 05.30..Tidigt men ändå var jag pigg. Låg och drog mig tills klockan blev 6 och då gick jag upp och gjorde iordning kaffe och började strukturera upp dagen. Har mycket på schemat idag!




Jag hade så mycket på schemat att jag aldrig hann skriva färdig inlägget eller lägga in något nytt på hela helgen =)

Återkommer snart om vad vi gjort!
Pöss!

Torsdag!

Så är det snart helg igen! Dagarna går så fort när man har fullt upp!
Idag har jag inga lektioner, så då har jag även tagit en ledig dag hemma. Sitter fortfarnade i pyjamasen, dricker kaffe och kollar igen alla "Hem till gården" avsnitt som jag missat =)
Ska ta en tur till Karlstad senare idag då det är studentföreningsmöte med val till styrelsen. Jag har anmält mitt intresse till platsen som ekonomiansvarig i styrelsen, men vi får se hur det går. Tror att den som blir vald blir det pga av hur många man känner och inte sin kompetens..Bara en känsla jag har, men den kan ju givetvis vara fel =)

Har lagt ut en hel del kläder på Tradera som avslutas idag och det ser riktigt bra ut med finanserna =) Skönt att rensa lite i garderoben nu när våren är här. Har såå mycket som jag inte använder..

Nej nu ska jag fortsätta kolla på tvn. Mycket spännande =)

Hej så long!

Det blåser i träa ida!

Så var det ett tag sen jag skrev här...igen... =) Har haft fullt upp med en redovisning på skolan och matteprovet som jag hade igår..
Redovisningen gick jättebra! Alla i vårat "företag" gjorde superbra presentationer och den vi gjorde innehöll allt man ska ha med i en sån rapport som våran =) Alltid lika kul när man får höra att man gjort ett bra arbete!

Matteprovet var katastrof!! Jag gick dit, såg pappret, bröt ihop inom mig, försökte räkna lite men lyckades inte värst bra...Lämnade in den, åkte hem och bröt ihop i duschen...Fattar inte hur jag ska klara provet när jag inte förstår? Och hur ska jag förstå när vi inte har lärarledda lektioner?  En sak är säker, och det är det att jag kommer aldrig rekommendera någon att läsa något på ANC i Arvika! Hur kan man ha kurser där människor ska lära sig något när dem inte har lärare som lär ut? Då kan man lika gärna sitta hemma och försöka lära sig själv...Fan, fan, fan! Ska ta ett snack med den ansvarige läraren nästa vecka och se vad hon har för plan...


Good Morning!

Så var helgen över för denna gång..Igen..Helgerna går så fort tycker jag. Denna helg har vi haft fullt upp. På lördagen var jag och lilleman på bibblan på musikstund. Alltid lika uppskattat att sjunga och dansa med dem andra barnen. Efter det åkte hela familjen till mina föräldrar och där blev vi hela dagen. På kvällen blev vi bjudna på middag hos några bekanta till mor och far och där träffade vi även mina kusiner som jag inte träffar så ofta. Lilleman hade jättekul med sina kusiner, och jag och Kärleken njöt av sällskapet och den goda maten!

På söndagen tog vi en lång promenad i solen och matade ankorna i parken. Det var såå skönt i solen! Väl hemma plockade vi fram utemöblerna och fortsatte att njuta av solen på verandan. Jag gick även och tog en titt i rabatterna (de som fortfarande inte är täckta med snö) och kollade efter vårtecken, och några små skott av påskliljorna har allt kommit upp! Åh vad det började klia i mina "gröna" fingrar! Jag vill så gärna börja fixa och trixa i rabatterna!!

Söndagskvällen var lugn och det blev inte många knop gjorda.. Men ack vad skönt det är med sådana kvällar!

Idag ska jag enbart koncentrera mig på min matte. Har prov på onsdag och måste verkligen klara detta! Så nu får jag lämna soffan och datorn!

Kram på er!

Kycklinggratäng med paprika och champinjoner i gräddsås



Torsdagens middag bestod av kyckling med paprika, champinjoner och gräddsås.

4 port

4 kycklingfiléer strimlade
5 färska champinjoner strimlade
1 röd paprika strimlad
1 gul lök finhackad
Smör att steka i
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1/2 paket fetaost
Riven mozzarella ost

Ugn 225 grader

Stek kycklingen. Lägg över i i ugnsfast form.
Stek alla grönsaker och häll dem över kycklingen.
Häll grädden i stekpannan för att få med alla smaker. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta innan ni häller såsen över allt i formen. Mosa och strö fetaosten över och avsluta med att strö den rivna osten över.

Kör i 20 min tills osten är gyllenbrun.
Njut tillsammans med hemlagad vitlöksdipp!

Kärleken tyckte mycket om denna, som han åt med ris till. För min del räckte det med gratängen och dippen!

Vårnytt

Hailie top Peacoat/offwhite (5483) 149 SEKAnna shorts Blue black (5120) 249 SEK
Har kollat in lite snygga kläder ifrån ginatricot.se. Jag bara älskar det marina modet som finns ute nu! Den randiga tröjan och dem höga shortsen hade varit supersnygga med ett par röda high heels till ! Åh jag drömmer mig bort!

Nelly  Shoes - BarbaraSkorna är från Nelly.se

Vägning nr 10

Uh vad omotiverad jag är nuförtiden...Jag har en tendens att bli det när jag ser att kilona går ner..Då känns det som att en godis gör inget...och så tar man kanske en till...och en till....Och pga av tight schema och mycket att göra har det inte blivit värst mycket träning...Buhu för mig!

Men idag är det ändå vägardag och resultatet för denna vecka är:

-0.1 kg.

Inte mycket, men som Kärleken säger, ett minus är ändå i rätt riktning! Trodde nästan jag skulle gå plus då jag drack en hel del vin och shots förra helgen, vilket resulterade i en massa onyttigheter på söndagen... Mätning tar jag nästa vecka..Om det hänt något där är det nog marginellt..

Så nu är det "bara" 5,3 kg kvar till målet!!!

kram på er!

Sunshine!!

Vaknade första gången imorse kl 5. Lillen var vaken och ropade på oss. Uhhh vad grus jag hade i ögonen då ska jag lova. Men jag lyckades få honom att somna om, men en timme senare var det dags igen.. Men då fick Kärleken honom till att somna om, och tur var väl det för jag var helt färdig..
När vi väl gick upp lyste solen alldeles ljuvligt ute! Märks så väl att våren är på gång! Och man blir så lycklig!

Sitter nu framför tvn med datorn och äter frukost. Gäller att få med sig allt samtidigt =) Är inne i en period då jag är trött på mat. Kommer in i sådana perioder lite då och då, och förr när det hände brukade jag bara äta flingor. Nu håller jag mig till turkisk yoghurt med lite kokos och linfrön på. Enkelt och mättande för kräsen mage!

Snart ska jag pilla mig iväg till bibblan och se om jag hittar lite mer till min hemtenta. Känner att jag är bra på väg, men måste ha mer kött på benen. Fick tillbaka resultatet från förra tentan, och den klarade jag galant! Kul att jag än så länge inte haft en ända omtenta! Får hoppas jag klarar hela terminen utan omtenta =)

Senare idag ska jag lägga ut lite kläder på tradera har jag tänkt. Har många klänningar som bara hänger i garderoben som ändå är förstora som jag lika gärna kan sälja. Även lillens vår- och höstskor från förra året lägger jag ut. Hans fötter växer som ogräs så dem hinner ju inte slitas ut!

Nej nu ska jag njuta av kaffet innan jag börjar dagen på allvar! Ha en underbar dag allesammans!



Snart kommer dem! Ljuvliga tulpaner i våra rabatter =)

Fullt upp som vanligt =)

Har inte hunnit skriva något hår inne på ett tag.. Har fullt upp som vanligt med skolan och familjen. Under helgen som var var jag bjuden på inflytningsfest hos en klasskamrat och det var riktigt skoj! Tyvärr blev inte kvällen så lång för min del då jag bkev så trött (och dålig...). Verkligen inte bra att kombinera LCHF med vin (i större mängder).... Så den helgen gick riktigt snabbt och sen har dagarna bara rullat på.
Har gjort färdigt ett skolarbete och hqar nu "bara" en hemtenta kvar i dennaa kurs. Sen har jag matteprov nästa vecka, och den oroar jag mig verkligen för..
Riktigt fint väder har det var varit också, och då blir man glad i knoppen och kroppen =) Skönt att våren är på G!

Nu får jag fortsätta med skolarbetet! Ses sen! 

Vägning nr 9

Så är det den stora väg- och mätardagen! Alltid lika nervöst..Efter ett par veckors destruktivt tänkande på godis och kakor har jag lyckats att hålla mig så gott som borta från allt sånt och resultatet är:

- 0.6!

Inte så mycket, men det går ner iallafall. Sakta men säkert =) Jag har nu 5,4 kg kvar till min målvikt, och den ska jag ha nått innan den 1 juni har jag bestämt.

Därimot har jag minskat mycket i centimeter. Hela 15 cm i midjan sen jag började i januari och 5 cm på stussen!
Sådana resultat är roligare än vikten tycker jag, för det är ju sånt som syns =)
 
Så nu ska jag ta ett nytt tag och försöka hamna under nästa heltal tills nästa vecka!

See Yaa!

Fredag+ledig = HELG!!!!!

Så var fredag igen! Eller för min del har det varit det sen kl 3 i natt...Då drog datorn i sovrummet igång och jag var tvungen att gå upp och stnga av den. Efter det var det svårt att sova...

Sen vaknade lillen kl 6..Men jag lyckades dra ut på tiden lite för det var så skönt att lika under det varma täcket. Jag tror bestämt att lill-killen vill upp så tidigt för att hinna se Manny på tvn =)

Idag ska jag försöka dra samman alla lösa trådar på skolarbetet. Har liksom förhalat det hela några dagar...Fy på mig! Men nu måste jag då det är dags att börja ta itu med hem-tentan också...Puh!!

Sen måste jag också ta itu med lite grejer här hemma. Skönt att ha ordning när helgen kommer. Imorgon blir det fest i Karlstad hos bästa L med resten av the Gang. Ser jag verkligen fram emot!

Idag är det den stora väg och mätdagen, men jag återkommer med resultat senare. En kul grej är att mina linnen som tidigare satt åt nuförtiden sitter löst! Inga bröst muttrar jag...Inget ryggfett säger sambon..Får hoppas på det sista =)

Syns sen!


Fullt upp

Nu har jag så där fullt upp igen! Och det märks både i huvudet och i kroppen. På kursen som vi har nu i skolan har vi alla fått var sitt uppdrag som vi ska lösa på bästa sätt. Mitt handlar om en medarbetare med alkoholproblem. Jag har fått i uppdrag som konsult att komma på handlingsplan, rehab m.m som jag sen ska presentera för min påhittade arbetsgivare. Kul som bara den att jobba med, men man mycket att läsa och lösa. Samtidigt ska vi göra en individuell uppgift som går ut på att skriva hur gruppen fungerar och sen ska vi koppla detta till olika teorier i böckerna. Inga problem om det inte vore för att det ska vara 5-6 datorskrivna sidor! Det blir svårt att fylla den kvoten tycker jag...
Nu sitter jag på tåget till skolan för sen föreläsning. Slutar inte före kl 17, vilket gör att jag missar min matte idag igen..Men så är det..Man måste prioritera.

Snart är helgen äntligen här och då ska jag till Karlstad på inflyttningsfest och partaj! Ser verkligen fram emot det! =)

Nej nu får jag ta itu med lite skolarbete. Hörs sen!

Måndag och ledig!

Så var helgen slut igen..Det går så fort. Men veckan går ju lika fort, så det är väl rättvist på något sätt =)
Jag börjar änligen jämna ut mina kroppsliga utsvängningar som jag utsatte mig för när vi var i fjällen. Byxorna är inte lika trånga längre! Måste verkligen sluta med den destruktiva godisätandet och tänket över godiset, för det gör ju verkligen ingen nytta för något. Under helgen har jag verkligen tänkt noga igenom allt jag stoppat i mig. Så summa sumarum är någon liten kaka när vi var på kalas och någon bit mörk choklad! Verkligen stolt över mig själv! Men det märks när man inte äter tillräckligt med fett, för då bli man riktigt sugen på allt annat än LCHF-mat! Men äter man en ostskiva eller två går det snabbt över.

Pratade med några kompisar om LCHF häromdagen då en tjej frågade hur länge jag hållit på nu, och då kom jag på att det är över 2 månader nu! Inget man tänker över och det är det som känns så bra. När jag gick på diet-sopppor räknade jag dagarna frenetisk. Räknade ner och planerade noggrant vad jag skulle äta när jag fick börja äta normal mat igen. Nu äter jag normal  mal hela tiden men minskar ändå hela tiden! Älskar det!

Idag började jag dagen efter jag kört lillen till dagis med en omelett gjord på 2 ägg, lite grädde, några stekta champinjoner och lite cheddarost på. Supergott och mycket mättande. Kollade lite på tvn samtidigt som jag åt min goda frukost.

Annars blir det lite skolarbete och lite plock här hemma. Ska försöka ta mig ut på en promenad också tänkte jag . Synd bara att inte solen är framme idag. Hade varit så skönt med lite varm sol på sig =)

Kram på er!

Söndag och 10 grader i solväggen!

Idag vaknade vi till ännu en vacker och solig för-vårdag! Helt underbart! Idag var hela dagen till förfogande för att komma ikapp med allt här hemma. Städa, tvätta och plocka iordning.
Fick även lagt ut en hel del grejer på Blocket som ändå bara står och samlar damm.
Sen fick jag även ta itu med skolarbete. Inte kul att ha en massa arbeten som ska göras samtidigt som jag har matten på sidan om där jag också måste räkna och göra en massa uppgifter...Men jag tycker det är kul och det är ju ändå huvudsaken.
Har kommit på att jag trivs mycket med att läsa. Hela upplägget med att man läser en kurs på 5 veckor och sen går över till en annan passar mig som handen i handsken. Tror nog jag får bli konsult sen när jag blir klar eftersom jag får lite panik med att göra samma sak om, om och om igen...Förbaskade ekorr-hjul"

Middag idag blev såklart en riktig söndagsmiddag med stek och alla tillbehör! 2 timmar i ugnen stod den och gottade sig och till detta gjorde jag en krämig och god gräddsås på skyn till steken. Vid servering hade jag en liten sallad med vitlökssås till. Hur gott som hlest! Söndagsmiddag är nog något jag gör varje söndag. Lite av en tradition liksom =)

Kvällen avslutades med Solsidan som var så rolig denna gång att jag nästan skrattade ihjäl! Herregud så sjukt och ändå så himla underhållande! Vill ha mer av denna serie =)

Puss på er!

LCHF Blomkålsmos

Blomkålsmos eller blomkålris är en av mina favoriter som tillbehör till köttet/fisken. Här kommer ett kanonrecept!
Tid: 10 minuter
Antal: 4 portion

Ingredienser
800 gram fryst blomkål. Kan även använda färsk.
1 dl grädde
100 g smör
Salt och peppar

Gör så här
Koka blomkålen i kastrull enligt instruktionerna på förpackningen. Häll sedan av vattnet och tillsätt grädde, smör, salt och peppar. Använd sedan en stavmixer eller en potatisstöt få en mos konsistens.






Kall baconsås.

Mycket god och smaskig sås som kan användas till allt!
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser
Bacon 1 paket, finskuret
3 dl Gräddfil eller Crème fraiche
3/4 dl äkta Majonäs,
Dill, ungefär en knippa (finhackad)
Vitpeppar

Gör så här
Stek bacon knaprigt och lägg åt sidan att svalna, blanda ihop övriga ingredienser och smaka av med vitpeppar, rör i bacon när det svalnat helt. Såsen passar till både stekt och grillat kött och fisk samt som dippsås till grönsaker tex blomkål.

baconRecept hittat på lchf-recept.se


LCHF Frukostmuffins.

Dem här matmuffinsen kan man varierar i mängder och är perfekta att ta med när man har bråttom. Jag brukar ta med ett par när jag ska iväg tidigt till skolan. Perfekt och mättande!
Portioner: 10 st.
Tid: 25 min

Ingredienser
5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl strimlad rökt skinka
1 msk gräslök
salt
peppar

Gör så här
Börja med att vispa ihop grädden och äggen, detta ska då göras lätt. Tillsätt sedan den strimlade skinkan, gräslöken, osten och salt och peppar.
Häll upp smeten i 10 formar, helst placerade i en muffinsplåt. Grädde i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.


 Receptet hittat på lchf-recept.se.


Soliga lördag!!!!

Idag vaknade jag av att solen lyste in ! Äntligen börjar våren komma =)
 Idag har vi en lite plock och pysseldag här hemma. Tavlor med bilder på barnen har kommit upp på väggen och en skänk i vardagsrummet har blivit mer organiserat och lite mer utsmyckad i våran stil. Sambon håller på att fixa till lite i tvättstugan och det blir spännande när det blir klart. Sen sitter jag med all kurslitteratur och försöker beta av alla skoluppgifter...Puh va mycket det känns som...Sen blir det en tur på stan för att handla lite innan vi ska iväg på kalas till barnens farfar och sambo. Gött att bli bortbjuden så där på helgen! Då slipper man tänka själv vad man ska laga till middag!

Ikväll har jag tänkt prova en ny pizza från Dr Oetker. Pizza Originale med spenat på! Eller prova och prova. Eftersom jag inte äter pizza får jag äta fyllningen och sambon får vara mitt smaksråd för helheten av pizzan. Jag är nämligen utvald som testpilot för denna nya pizza sort och fick då prova den gratis mot att jag säger vad jag tyckte om den! Alltid lika trevligt med saker som är gratis. Kolla in deras hemsida smartson.se och se om det finns något som ni skulle vilja prova på . Sen ansöker man om att bli testpilot, och blir man utvald får man en kupong så att man kan hämta ut sitt exemplar för provning. Sen ska man såklart ge betyg på produkten, och har man som jag en blogg kan man skriva om den där =)

Nej nu får jag fortsätta här hemma! Ses sen!

Fläskfilé gratäng med champinjoner och rödlök i krämig sås.

Hej! Igår var man ju tvungen att fira att det var fredag med en smarrig middag. Och då blev det fläskfilé. Receptet är till 4-6 port beroende på storleken på fläskfilén.

700 gr fläskfilé
smör
1 rödlök strimlad
6 färska champinjoner skivade
1 burk Philadelphia ost Vitlök och Örter
3 stora matskedar creme fraiche (jag använder mig av en sked )
3 dl grädde
salt och peppar

Ugnen på 225 grader.
Börja med att skiva fläskfilén i centimeter breda skivor. Stek dem lätt i en stekpanna. Lägg över dessa i en stor ugnsform. Stek löken lätt och även champinjonerna. Lägg dem över köttet. Blanda ihop osten, cremefraichen och grädden, smaka av med salt och peppar. Man kan späda ut såsen med mer grädde om man tycker den blir för tjock. Häll allt över köttet i formen. Ställ in i ugnen och låt den stå där i ca 20 min. Om man vill kan man toppa gratängen med riven ost, men jag hoppade detta denna gång då den var riktigt ostig ändå =)

Till detta kan man antingen ha blomkåls ris eller blomkålsmos. Jag hade bara ett par körsbärstomater och lite fetaost till och det räckte verkligen för min del! Smaskigt värre!


  Bilden är tagen från matklubben.se och är med ost på.

Cevapcici med smörstekta champinjoner och zuccini-tzatziki.

Dagens middag blev idag Cevapcici med smörstekta champinjoner och zuccini tzatziki. Riktigt smaskigt var det. Tyvärr använde jag en färdigblandad kryddpåse, men jag är ganska noga annars så idag fick jag mellan fingrarna.

Jag använde mig av 500 gr blandfärs, blandade i kryddorna och formade 8 avlånga pannbiffar. Dessa la jag i en ugnsform med olja i och stekte dem ca 15-20 min i ugnen på 220 grader. Detta för att få biffarna saftiga och goda. Till detta gjorde jag en zuccini tzatziki gjord på ca 10 cm riven zuccini (minsta hålen på rivjärnet), 2 dl creme fraiche, 1 riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
Till serveringen hade jag smörstekta färska champinjoner. Detta var riktigt amaskigt och man blev lagom mätt på 2 biffar och några matskedar med tzatziki.

Rekommenderas varmt!


Ledig dag!

Idag var jag ledig, eller ja, sambon och resten av familjen var ockdå hemma då det är sportlov. Så vi passade på att gå på badhuset idag. Alltid lika kul! Men efter att man varit på äventyrsbadet Experium i Lindvallen, har man blivit riktigt bortskämd. Så idag tyckte jag det var kallt och lite tråkigt att bada. Men barnen var iallfall nöjda och det gick snabbt att avverka ett par timmar där.
När vi åkte hem fick vi hembesök av ett företag som säljer fönster. Vi behöver nämligen byta våra fönster som läcker en hel del värme. Dem är  nog orginalfönstrena från 60-talet, så byte får det bli. Men inte genom det företaget som var här! Efter ROT-avdrag och någon annan rabatt blev slutsumman 160. 000:-! Jag trillade nästan av stolen! Och det svåraste var att få säljaren till att gå sen! Men efter att vi lovat att höra av oss om några dagar, gick han äntligen. Tur var väl det för det började känna konstigt...

På eftermiddagen tittade solen fram så passade vi på att njuta lite i solen. Äntligen säger jag! Sen passade jag även på att kolla på bibblan efter lite kurslitteratur som jag behöver i ett arbete. Problemet är bara att jag hittar så mycket bra när jag börjar kolla i alla hyllor. Kom hem med 5 böcker.....! =)

Nu sitter jag i soffan med en lite ivrig snart 2-åring och försöker få lite lugn och ro, men det går i ett. Resten av familjen är på bio, så vi får försöka överleva varandra så gott det går! Hihihi!

Nu vankas det lite mer soff-mys. Ses sen!

Dåligt humör!

Idag är ingen bra dag. Trötta barn. Trött och grining mamma. Trots att mamma är ledig. Punkt slut!

Long time, no see!

Nu var det ett tag sen jag var här inne och skrev nåt. Har haft fullt upp med skolan och sen var vi några dagar i Sälen. Ska allt berätta allt om allt, men jag väljer att dela upp det i flera inlägg för annars blir det nästan en hel självbiografi på det ena inlägget =)

Tentan.
Tenta hade jag ju förra torsdagen 14-18. Samma dag som skulle till fjällen. Jag gick in, gjorde tentan i racerfart, blev klar strax inna kl fyra, och fick t.om vänta in familjen som var lite sena. Sen for vi uppöver. Man såg inte så mycket under resan då det är ett vackert orört landskap uppöver, men jag njöt hela vägen. Barnen skötte sig också så det var frid och fröjd.
När vi kom fram skulle vi handla lite mat, trodde vi. Det visade sig att enligt Sälen-appen på Iphone så var alla affärer i Sälen-området  bara öppna till kl 19.00! Och vi var där runt 19.30! Så efter lite letande hitttade vi en Statoil mack som vi iallafall kunde jandla frukosten på. Där fick jag även beklaga mig lite över alla andra affärers öppentider. Fick till svar av den trevlige och roliga killen bakom disken, att "vi är ju inte i Stockholm heller"! Kul kille!
När vi var framme i stugan var alla slitena och trötta. Sambon var så trött att han körde fast precis utanför stugan i en snödriva som fanns där. Körde fast så att vi inte kunde åka därifrån eller gå ut på förarsidan. Fick gå till grannarna och be om hjälp, men det gick inte. Bestämde oss för att försöka dagen efter, och då funkade det!

Under våran tripp till fjällen hade vi tänkt prova på skidor, men det var kallt och blåste lätt storm, så det fick vi skippa denna gång. Lillen blev alldeles blå och lilla efter bara en liten stund ute. Så vi åkte på äventyrsbad istället. Två dagar i rad! Kul som bara den!
Helgen gick fort och vi hade jättekul och super mysigt!
Tyvärr slank det ner ett och annat som inte var så LCHF-vänligt...En ursäkt, dock dålig, var att det var svårt att äta när man var ute i backen eller i badhuset och försöka hitta något som var LCHF vänligt...Men jag gräver inte ner mig för det. Tar nya tag och går vidare! =)

Pöss pöss

RSS 2.0