Helt slut

Nu har jag inte skrivit något på bloggen på några dagar..Har haft fullt upp med tenta-plugg! Det tar aldrig slut känns det som..Men jag drömmer om organisationsteori och rabblar metoder och modeller i sömnen så nåt måste ha fastnat =)

Annars har jag jag och Kärleken fullt upp med att förbereda resan till Sälen. Blir krångligt då jag först har tenta och sen åker direkt från skolan till stugan. Men det får bli som det blir =) Längtar mycket till att få leka i snön, kanske åka lite skidor, grilla korv ute i det fria, bada bastu och bara mysa! Mmmmm!

Så agendan idag är: Köra lillen till dagis
                              Handla lite proviant
                              Smörja in min bleka kropp med lite färg (vi ska på ett badland i Sälen)
                              Packa sängkläder, handdukar och annat som kan göras färdigt
                              SJÄLVKLART ÄVEN TRÄNA PÅ TENTAN!!!!
                              Köpa skidhandskar
                              Laga någon mat (det har blivit mycket ihopplock den senaste tiden)
                              Åka iväg till matte-kursen och lämna min inlämningsuppgift som jag  så klart har alla rätt på
                              PLUGGA MER
                              Packa färdigt och bara ta det lugnt ( fast det vet jag att det inte blir)

Imorgon får jag åka iväg tidigt till skolan och lämna en massa böcker jag lånat som lånetiden för länge sen gått ut..Men det blir lätt så när man har långa läsperioder hemma..Dålig ursäkt.... =)

Nej nu får jag göra oss iordning! Pöss!


Vin och Deli mässan i Karlstad!

Igår var jag och Kärleken på Vin och Deli mässan på CCC i Karlstad. Jag hade genom den lokala tidningen hemma gått och viúnnit två biljetter, så detta såg vi fram emot riktigt mycket!
På morgonen tog vi tåget in till staden pch var på mässan från det att den öppnade kl elva. Väl inne var det fullt med utställare av alla sorters viner i alla prisklasser. Man fick låna var sitt provglas och sen fick man köpa kuponger som man i sin tur kunde använda som "betalning" för att smaka på vinerna eller något av allt annat gott som fanns där. Och mycket gott fanns ska jag säga! Ostar, kex, korvar, choklad, ja allt som passar mycket väl till vin. På övervåningen var det öl och olika spritsorter som visades. Själv provade jag en varm äppeldryck med kanel och Xanté! Mmmmmmmmmmm vad god den var! Sånna ska jag göra några när vi är i fjällen till helgen =)

Lite dålig hade vi planerat denna dag då man gick omkring där och smådrack hela tiden, och detta gjorde att det susade i vassen när kl var två typ, och när vi sedan gick för att äta blev man riktigt trött och sliten..När kl var runt fem var man ju redan "bakfull"...Men det var kul ändå! Men inte riktigt LCHF-vänligt. Dock åt jag inget som är förbjudet, men det blev nog en hel del kolhydrater med tanke på antal glas vin och portioner ost som jag fick i mig =)

Mässan får av mig 4/5 i betyg. Att det inte blev full pott är för att det bara fanns ett ställe att äta riktig mat på inne i CCC, och det var en tråkig buffé som inte såg så rolig ut... Vi ska definitivt besöka mässan nästa år!

Väl hemma bäddade jag ner mig i soffan och tittade på Melodifestivalen. Har inget att kommentera där känner jag, förutom att Linda Sundblad har samma färg på tänderna som i ansiktiet...Konstigt...

Det blev en tidig kväll för hela familjen..Blir så när man bäljar vin mitt på dagen =)

Puss puss

Det minskar!!!!!

SÅ var det fredag igen! Den stora vägar dagen! Men som oftast får jag bättre resultat på lördagar..kanske ska byta dag?
 vilket fall..Idag när jag ställde mig visade det ett minus! Minus 0.6 kg!
Inte så mycket men ett minus är alltid ett minus som min kära sambo alltid säger. Och jag vet att min kropp är seg när det gäller kilon. Jag stog ju still i 4 månader innan jag började med LCHF.. Dock tar jag inte vågen på största allvar utan jag mäter mig istället. Och där märks det mer! Från förra vecka har jag minskat 2 cm i midjan och 1 cm på stussen. Börjar verkligen få en "timglas" figur =)
Det är så kul att det händer något! Älskar LCHF!

Men det är inte så lätt för mig. Jag kämpar mot godis-demonerna varje dag. Jag är en rakt igenom missbrukare av socker och kommer alltid att vara det. Iallafall i huvudet. varje dag säger min hjärna till mig hur gottdet skulle vara med lite godis eller glass, och då förnimmar kroppen i sin tur den känslan jag förr kände när jag åt något av detta. Och det är det här som är jobbigt. Jag läste på en blogg en dag här något som verkligen stämmer, och det är det här med att vi alltid tar till mat av alla slag när vi ska förstärka känslor. Man äter när man är glad, ledsen, uttråkad eller ska fira något. Man äter något framför tvn, när man går på bio eller ut för att ta en drink. Man blir bjuden på något sött när man är på fika hos vänner, och man blir bjuden på reklam-godis om man går på banken. Överallt finns det och allt för att vi från livets början lärt oss att, äter man , då mår man bra! Konstigt det där..

Idag ska jag fortsätta plugga. Måste bli klar med min inlämningsuppgift idag, för under helgen har jag fullt upp. Återkommer senare idag om med vad =)

Ses sen ! Pöss

Huvudvärk och magkatarr.

Idag vaknade jag med huvudvärk..Sen har jag dragit på mig magkatarr också..tror jag.. Jag har varit stressad i ett par veckor nu, fastän jag inte riktigt fattat det själv. Jag är en sån typ som blir stressad i magen och inte i huvudet om ni förstår vad jag menar.. Och det känner jag av nu..det har gått så långt att jag får ont i magen så fort något går emot mig. Och nu i det sista har det varit ganska mycket med både skolan och min mattekurs. Men jag har börjat beta av alla arbetsmoment och räknar nu ner tiden till tentan och våran efterlängtade Sälen-trip!

Idag sitter jag och försöker knåpa ihop en reflektion över en film vi såg i skolan. Det ska inte var en recension utan jag ska se på filmen ur organistionsteoretisk syn. Har lovat mig själv att inte lägga ner för mycket energi på denna uppgift som ändå bara är en godkänd-uppgift. Bättre att lägga krutet på tentan.

Idag har jag planerat kyckling till middag. Får se om jag hittar något smarrigt recept som passar det jag har hemma =) Idag lägger jag upp en bild på ett smarrigt mellanmål som jag ibland även har till lunch. Då lägger jag till några ostbitar bredvid.



 Turkisk yoghurt med solrosfrön, linfrön och några blåbär. Blåbären köper jag på ICA, och dem kostar 15 kr för ett paket. Helt okej pris för stora, goda blåbär. Och paketet räcker länge =)

Seminariumdags.

Idag var det dags för mitt framförande på skolan. Hade suttit i nästan två dagar och analyserat mitt case. Men det gick allt bra! Dock blev jag nervös då jag glömde bort min story och började då haka mig lite..Men gjag tror nog att mina poäng kom fram..
 Morgonen var lugn och jag fick äta min frukost i lugn och ro och riktigt njuta av mitt kaffe. Hatar dem dagar jag börjar 13.15 för då måste jag ta bussen 10.15 ifrån stan och sen vänta 1.5 timme på skolan innan vi börjar. Mycket tid till annat alltså. Idag passade jag på att räkna matte då jag helt försummat detta denna veckan pga av tenta och allt annat.. Tänkte räkna lite på tåget också, men mina böcker fick inte plats på det lilla bordet =) Får arbeta extra snabbt på kursen ikväll så jag inte kommer efter för mycket.

Är inte så grymt duktig på teknik, men gör ett försök att lägga upp en bild på frukosten idag. Detta äter jag i och försig varje dag.. Imorgon har jag ätit LCHF i 6 veckor och jag mår hur bra som helst och saknar inte kolhydraterna! Men jag måste ändå erkänna att jag fortfarande har problem att avstå godiset helt..Dock intas det (när det intas) i mycket strikta, kontrollerade former =)

 Dagen frukost: Äggröra på 2 ägg, 1/2 pkt bacon, lite majjo och 2 cocktailtomater! Mumss!



Plugg, plugg, plugg!

Hela dagen har jag pluggat. Och pluggat. Och pluggat. Började 9.15 och var klar 21.00...Hade dock några småpauser =)
Men jag blev iallafall klar (tror jag) med min reflektion som jag ska redovisa på onsdag. Vet inte om det är tragiskt eller helt enkelt riktigt svårt eftersom det ska ta sån tid...men men. Jag får bara bita ihop och hoppas att jag lär mig någit inför tentan!'

Middagen idag blev en köttfärsgratäng med creme fraiche, salsasås, lök, champinjoner och massa ost. Jag gjorde en riktig kylskåpsrensning och detta fick det bli. Till detta serverade jag (som vanligt) blomkålsris =)

Imorgon blir det Karlstad några timmar och på kvällen blir det matte på min kvällskurs. Fullt upp helt enkelt!

Kram på er!!


Dagen före första etappen.

Idag vaknade jag faktiskt före lillen. Fick sova hela natten och vaknade utvilad och pigg, och det behövdes verkligen. Fick nästan stressa lite med matning och påklädning innan det var dags att åka till dagis.

Väl hemma blev det "tar-det-som-finns-i-kylskåpet-frukost" a´la LCHF. Det blev en "macka" med bregott, ost, majjo och två stekta ägg till. Mycket gott!

Har nu suttit i flera  som timmar och pluggat och pluggat för att göra färdig min reflektion som jag ska redovisa imorgon på skolan. Det är den första delen av tre som vi ska göra för att klara kursen. Andra delen är en filmreflektion som ska vara skriven, och den sista delen är en salstenta som vi gör samma dag som vi ska åka till Sälen.

Sälen ja..Längtar som bara den till att få åka bort och bara njuta av att inte vara hemma =). Får se om det blir någon skidåkning. Det blir iallafall pulkåkning med barnen och en tur på äventyrsbadet där uppe. Sen ska jag även passa på att bada bastu! Egen bastu i stugan är få förunnat! Mmmmm! Längtar!

Nej, nu knackar verkligheten på. Tillbaka till teorierna och metaforernas värld!

Hörs senare! Pöss

Ont i magen.

Hela dagen har jag haft ont i magen..blir så ibland när jag äter..vet inte riktigt varför, men det är väl något min mage inte riktigt klarar av.. Har iallafall försökt plugga idag men det går segt..fattar inte hälften av det jag läser och tycker mycket är återupprepning. Eller inte...? Frukost idag blev en LCHF-macka med bregott, majjo, ost och skinka. Kände inte för äggg och bacon med min mage. Lunchen blev rester från igår och middag (om man nu kan kalla det för de blev en till macka.. Inte mycket till mat, men jag orkar inte tänka på mat.. Men nu känner jag hur godissuget kickar in. Jag fantiserar om godis, kakor och Ben&Jerry glass! Men jag ska allt bita ihop. Det är ju en ny dag imorgon! Sitter nu framför datorn medans lillen tittar på Bompa. Han är kul den där lille. Allt på Barnkanalen är nämligen inte Bompa för honom, så passar inte programmet ska han byta till "Bompa". Och att försöka förklara för en nästan 2 år liten, envis kille att det är Bompa kanalen funkar inte. Men man får sig iallafall ett gott skratt!

 Back to reality!

Help! I need somebody!!!

Hjälp säger jag bara! Läser organisationsteori fördjupning och fattar ingenting ! Jag får vila på saken...

Äppelpaj a´la LCHF

Gjorde denna paj i små portionsskålar.

3-4  port.

1 äpple, skalat och klyftad
2 dl blandade hackade nötter
1 dl kokos (ca)
50 gr smält smör
kanel
vanilj arom efter smak och tycke.

vispad osötad grädde.

Sätt ugnen på 225 grader.

* Smöra formerna.
* Lägg i skivad äpple och strö över lite kanel.
* Blanda alla ingredienser och klicka det över äpplena.
* Sätt in i ugnen och låt den grädda i ca 5-10 min. Man bör hålla koll på pajerna då kokosen lätt tar färg.
* Ta ut när den ser färdigstekt ut, låt svalna och servera med vispad grädde.

Mums bums som var riktigt smaskigt men mycket mäktigt!

Fläskfilégryta med bacon, purjo och champinjon.

4 port.

ca 700 gr fläskfilé (jag tog ett paket som såg bra ut)
1 paket bacon
4 färska champinjoner
15 cm purjolök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
salt, peppar

* Strimla köttet och bacon och bryn dem i en stekpanna.
* Bryn lite lätt purjo och champinjonerna (strimlad).
* Häll över allt till en gryta och häll på vattnet. Lägg i buljongen och låt puttra i 30-40 min.
* Häll i grädden, creme fraichen och smaka av med salt och peppar.

Till detta serverade jag blomkålsris (min favvo) medans resten av familjen fick pasta.

Söndag och - 20 grader.......

Jag tycker inte om söndagar riktigt...Den är ju bara en transportsträcka till måndagen liksom.. Tråkigt värre blir det om man inte har så mycket att göra.. Så jag började morgonen med att baka lite LCHF-bröd. Denna gång hade jag inte så mycket riven ost som behövdes, så jag tog i 1 dl keso med grillad paprika smak. Det blev smaskigt det också!

Annars försökte gjorde jag inte så mycket..Försökte göra lite skolarbete, men det är svårt, riktigt svårt denna gång. Vi har fått s.k "case", fall, där vi ska hitta olika teorier och perspektiv som vi sen ska redovisa. Och då det finns så himla många teorier och perspektiv är det svårt att hålla koll på alla. Måste verkligen lägga ner mer tid på läsningen så att tentan går bra. Uhhhhhhhhhhhhhhh!

Söndagsmiddagen (måste ju ha söndagsmiddag!) bestod idag av fläskfilégryta med bacon,purjo, champinjoner och en massa grädde. Smaskigt värre! Till detta hade jag blomkålsris och resten av familjen fick pasta. Till efterrätt gjorde jag en LCHF-vänlig paj med vispad grädde.

Lägger ut recepten sen.

Söndagar är Solsidan-dag! Herregud vilket bra program! Skrattade så jag nästan pinkade på mig! Underbart kul =)

Natten var dock inte lika kul..Lillen ville inte riktigt sova...Vet inte vad som felar honom..Kanske mer tänder på G, klanske magen krånglar eller kanske mardrömmar...I vilket fall så fick jag dåligt med sömn..Uhh va jobbigt det är när man inte får chans att somna in ordentligt och sova i fred...Får hoppas det blir bättre i natt..

Kram !

Torsk under krämigt täcke.

Denna maträtt gjorde jag i lördags och den uppskattades av alla.Hittade receptet på flowerroadstories.blogg.se men jag gjorde om lite i receptet då jag tog det jag hade hemma =) Den räckte till ca 4 port.

 400 gr vit fisk
 2-3 tomater
 200 gr philadelfia ost vitlök&örter
 2,5 dl creme fraiche
 20 cm purjolök
 5 champinjoner, skivor
 100 gr kräftskjärtar
 salt, citronpeppar

 Sätt ugnen på 250 grader.
 * Lägg fisken i ugnsfast smord form. Krydda den. Tärna tomaterna men ta bort innehållet. Strimla purjon och champinjonerna. Lägg alla grönsaker över fisken. Blanda osten och fraichen och bred röran över fisken. Ha den i ugnen i ca 20 min. Ta ut den och lägg på kräftskjärtarna och sätt in den i ugnen i 10 min till. Tiden är ca tider beroende på om fisken är frusen eller inte.

 Till detta gjorde jag blomkålsris som jag gör genom att koka blomkålsbuketter tilld dem är lagom mjuka, lite al´dente typ. Sen mosar jag helt enkelt buketterna med smör och lite salt. Det ska inte bli en slät massa, utan det ska se lite ut som vanligt ris.

Jag gjorde även en liten sallad till med tomat, blandad sallad och fetaost. Allt var hur gott som helst!

Lördag är Melodifestival dag!

Nu när melodifestivalen dragit igång blir man ju sittande och tittar på d varje lördagkväll. Denna kväll bunkrade jag upp med hemmagjord med vitlök och ostchips. Chipsen gör man genom att man lägger små högar av valfri riven ost på bakplåtspapper och har det i ugnen tills det smällt. Sen låter man det svalna och man får "chip" som man kan doppa i dippen eller använda till tacos. Smarrigt värre! Tyvärr slank det även ner någon godis också, me jag kan inte gräva ner mig för det. Jag vet att jag aldrig kommer att kunna låta bli godis helt och hållet, men jag kommer kunna kontrollera intaget, vilket jag gjorde igår :-) Middagen igår bestod av torsk under krämigt täcke med blomkålsris! Jättegodt och uppskattad av alla i familjen. Återkommer sen med receptet. Nu ska jag dricka mitt underbara morgonkaffe! Pöss på er.

Vårskor

Beställlde nya vårskor igår från Ellos.se. Dem har 40% rabatt nu på valfri vara, så då kunde jag ju inte köpa dessa snygga kilklackskorna i ljusgrått! Längtar mycket tills dem kommer


Kycklingfilé Medelhav

Här kommer en rätt som jag gör ofta här hemma. Den har nästan blivit min signatur-rätt =)
Vi som äter enligt LCHF äter den som den är eller med blomkålsris, andra äter den med pasta.

För 4 pers.
     

Ingredienser

4 - 5 normalstora kyckling filéer
salt
1 paket feta ost
7 - 10 soltorkade tomater (ej i olja)
Basilika efter behag , 4 - 5 kvistar
vitlök efter behag, 2 st brukar jag använda
Kycklingfond eller 1 buljongtärning kyckling ( inte så LCHF, men ärr man riktigt strikt kan man krydda med andra kryddor.
5 dl grädde
Broccoli buketter efter behag
(Pasta) 

Beskrivning

Ugn 225 grader.
Putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
Salta filéerna.
Stek i stekpanna tills bitarna fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform.
Smula fetaosten samt de hackade soltorkade tomaterna över kycklingen. Lägg även broccolin över, helst frusen.
Koka ihop grädden tillsammans med basilika, vitlök och kycklingfonden.
Avsmaka för att få önskad smak av kycklingfonden.
Häll såsen över kycklingen och grädda ugn i ca 25 minuter.

Servera med blomkålsris eller några toamter och lite sallad.






LCHF våfflor

LCHF-VÅFFLOR
(Ca. 8 stycken)

4 Ägg
1 dl Mjölk
2 dl Grädde
2 msk Fiberhusk
50 gram smält Smör
1 tsk Bakpulver
Salt
(Vaniljarom)
Vispa samman alla ingredienserna i en skål, ta salt efter smak. Vaniljarom kan man ha i för att få en godare smak. Ta dock ej i det om ni ska göra våfflor som ni toppar med annat än bär, smör eller grädde. 
Låt smeten stå och dra några minuter, så att fiberhusken sväller en aning.

Grädda sedan i våffeljärnet!

Smeten blir ganska tjock så ta inte för mycket smet åt gången. Grädda sen tills dem blir gyllenbruna. Servera med vispad grädde och toppa med några bär. Jag brukar använda frysta björnbär som är lite sötare i smaken. Man kan även äta dem som dem är eller med bregott på.


LCHF-bröd

Här kommer recept på ett jättegott LCHF bröd som är lite "brödigare" än andra varianter.
 Detta recept hittade jag på bloggen ellastankar.blogg.se. Hoppas det inte gör något att jag lägger upp det här =)

 Man kan byta ut solroskärnorna med 2 dl sesamfrö istället och jag brukar även ha i ca 1 dl linfrön (för magen ).

 1 msk fiberhusk 
1,5 dl Solrosfrön
 1 tsk bakpulver
 2 dl riven ost
 3 ägg
 Blanda alla torra ingredienser plus osten.
Tillsätt äggen och rör om till en jämn massa.
Häll massan pa en plat med bakplatspapper och bred sedan tunt ut den.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Detta bröd bakar jag ofta. Den är enkel att göra och mycket bra att ha hemma om man ha bråttom. Jag brukar ha bregott, majjo, ost och skinka på min smörgås, och den är perfekt att ta med tex till skolan eller som frukostmacka på jobbet!

Lördagmorgon....Gäsp...

Sitter nu här tidigt en vacker lördagsmorgon med laptopen i knät, kaffekoppen i handen och Bollibompa på tvn. Vi bestämde oss för att ta bort spjället på lillens säng igår då han börjat sova på madrass på dagis istället för i spjälsäng. Tänkte det skulle gå bra..Kl 7.10 hör vi någon som tassar runt i vardagsrummet och försöker sätta på tvn..Ikväll åker nog spjället på igen =) Idag har vi inget planerat, men det blir en lite lyxigare frukost med ägg, bacon och brieost! Gott värre! Sen får det bli en promenad och kanske en tur på stan. Skönt att bara ta det som det kommer. Nu ska jag fortsätta njuta av min kopp kaffe med den goda skvätten grädde i! P.s.Smygvägde mig i morse och det fortsätter neråt... =)

Fredag!

Idag var jag ledig. Eller ledig och ledig...jag var hemma och läste till tentan som är om två veckor. Det var inge kul att gå upp idag och se snön vräka ner ute. Men,men. Är det vinter så är det väl det.. Frukosten idag bestod av den vanliga äggröran och de stekta baconen med en klick majjo. Mums! Mätte mig även idag, och det fortsätter minska! Alltid lika kul! Nu ska jag snart börja med middagen. Idag blir det pepparbiff med chilli bea och fetaost sallad. Det är fredagsmys d! Pöss!

Välkommen till min nya blogg!

Här har jag tänkt skriva lite om mitt liv som kvinna, mamma, student och hur man får livet till att bli det bästa man har! kommer även att skriva en hel del om LCHF, en kost jag förespråkar och äter enligt sedan ett tag tillbaka. Jag kommer även att dela med mig av alla smarriga recept jag provar och hittar ute i webvärlden. Pöss på er!

RSS 2.0