Kycklingfilé Medelhav
Här kommer en rätt som jag gör ofta här hemma. Den har nästan blivit min signatur-rätt =)
Vi som äter enligt LCHF äter den som den är eller med blomkålsris, andra äter den med pasta.
För 4 pers.
salt
1 paket feta ost
7 - 10 soltorkade tomater (ej i olja)
Basilika efter behag , 4 - 5 kvistar
vitlök efter behag, 2 st brukar jag använda
Kycklingfond eller 1 buljongtärning kyckling ( inte så LCHF, men ärr man riktigt strikt kan man krydda med andra kryddor.
5 dl grädde
Broccoli buketter efter behag
(Pasta)
Putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
Salta filéerna.
Stek i stekpanna tills bitarna fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform.
Smula fetaosten samt de hackade soltorkade tomaterna över kycklingen. Lägg även broccolin över, helst frusen.
Koka ihop grädden tillsammans med basilika, vitlök och kycklingfonden.
Avsmaka för att få önskad smak av kycklingfonden.
Häll såsen över kycklingen och grädda ugn i ca 25 minuter.
Servera med blomkålsris eller några toamter och lite sallad.
Vi som äter enligt LCHF äter den som den är eller med blomkålsris, andra äter den med pasta.
För 4 pers.
Ingredienser
4 - 5 normalstora kyckling filéersalt
1 paket feta ost
7 - 10 soltorkade tomater (ej i olja)
Basilika efter behag , 4 - 5 kvistar
vitlök efter behag, 2 st brukar jag använda
Kycklingfond eller 1 buljongtärning kyckling ( inte så LCHF, men ärr man riktigt strikt kan man krydda med andra kryddor.
5 dl grädde
Broccoli buketter efter behag
(Pasta)
Beskrivning
Ugn 225 grader.Putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
Salta filéerna.
Stek i stekpanna tills bitarna fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform.
Smula fetaosten samt de hackade soltorkade tomaterna över kycklingen. Lägg även broccolin över, helst frusen.
Koka ihop grädden tillsammans med basilika, vitlök och kycklingfonden.
Avsmaka för att få önskad smak av kycklingfonden.
Häll såsen över kycklingen och grädda ugn i ca 25 minuter.
Servera med blomkålsris eller några toamter och lite sallad.
Kommentarer
Trackback